Dezinsekcija buva
  • 12
  • 12

2019

Imate problema sa buvama?


Problem sa buvama u kući ili stanu može biti vrlo neprijatan.  Obično se javljaju u domovima ljudi koji čuvaju kućne ljubimce. Često buve mogu preći kod vas iz susednog stana ili bliže okoline, naročito ako se u susednom domaćinstvu čuvaju životinje. Mačke i psi su najčešći prenosioci buva mada ih može preneti i čovek. Njihova aktivnost je najveća od proleća pa do kasne jeseni. Do sada je poznato oko 2000 vrsta raznih tipova buva. Otežavajuća okolnost je što su buve gotovo nevidljive a pri tom mogu da skaču vrlo visoko - do jednog metra.


Brza reakcija je vrlo važna ukoliko primetite buve u vašem stanu ili kući. Pozovite nas odmah kako se buve ne bi raširile po svim  prostorijama s obzirom da se izuzetno brzo razmnožavaju u ciklusima od samo nekoliko nedelja - ženske jedinke polažu i do pedesetak jaja dnevno zbog čega je dezinsekcija neohodna.


Kako se prenose buve?


Gotovo je nemoguće čuvati pse ili mačke u stanu a nemati  ovakav problem. Vaši ljubimci mogu doneti buve kući nakog boravka u parku ili posle kontakta sa drugim životinjama. Osim po ponašanju Vaših kućnih ljubimaca, prisustvo buva možete primetiti i po sitnim ujedima na koži koji su jako neprijatni, izazivaju svrab a mogu izazvati i alergijske reakcije. Buve takođe mogu biti  prenosioci opasnih zaraznih bolesti kao što su kuga, tifus i buvlja pantljičara . Buve zarazu prenose putem ugriza ili ako se dodje u kontakt sa njihovim  kontaminiranim  izmetom. Privlače ih toplota i vlažna mesta pa vrlo često mogu da se nastane u vašem omiljenom kauču ili krevetu.


Kako uništiti buve?


Nije dovoljno uništiti buve samo na kućnim ljubimcima. Obicno se larve i jaja  buva nalaze svuda po kući gde inače vaši kućni ljubimci borave kao i u prostorijama kroz koje prolaze, čak i u prostoru van kuće koji koriste. Zato je neophodno obratiti se profesionalcima - nama. 
 

Brzo, efikasno i profesionalno delujemo preparatima za dezinsekciju stana ili kuće koji nisu škodljivi za okolinu a koji efikasno uništavaju buve. Bez potrebe za pomeranjem nameštaja, delujemo po svim ugroženim površinama  a kako se problem ne bi raširio dolazimo u najkraćem roku! 


Pozovite nas i rešavamo vaše probleme sa buvama za sva vremena!

top