Buba ruse
  • 22
  • 09

2020

Pre nego što počnete da se inforimišete o bubarusama treba da znate da razni sprejevi iz lokalniih prodavnicama Vam neće pomoći da se otarasite bubarusa, već samo da uništavate odrasle bubaruse koje će preći preko tih sprejeva. Nove bubaruse koje se izlegu posle par dana će Vam opet doći i sve tako u krug i problem nećete rešiti. Da bi ste se rešili i odraslih bubarusa i mladih i onih što se još nisu izlegli, onda Vam je potrebna profesionalna dezinsekcija bubarusa!

Svojim prisustvom bubaruse ne samo da nanose štetu već i širi neprijatan miris!

bubarus

 

Šta su bubaruse i izgled ooteka i jaja bubarusa?

 

Bubaruse su smeđe bubašvabe, imaju telo svetlo smeđe boje. Dužina tela je od 10-15 mm i za polovinu manja od crne bubašvabe. Oplođena jaja bubarusa polaže u ooteke. Broj jaja u ooteka varira u zavisnosti od vrste bubašvaba. Kod bubarusa broj zatečenih jaja u ooteci iznosi od 17 do 56. Ooteka je ovalnog, manje više pravouganog oblika, šav i zarezi između jaja su jasno izraženi. Ženka nosi ooteku tri do pet nedelja, pri čemu period inkubacije zavisi od temperature. Na temperatiri do 33 C inkubacija iznosi 17-35 dana. Po završenom emrionalnom razviću ooteka pada na podlogu i odmah počinje izlazak larvi. Broj potomaka od jedne ženke kreće se čak oko 20 000!

U toku života, ženka buba rus se pari nekoliko puta a po nekim autorima za svaku ooteku posebno. Po uslovima kakvim bubaruse imaju u našim domovima, smeđa bubašvaba u toku godine ima više generacija.

 

Buba rus (smeđa bubašvaba) bubarus

 

Buba rus je najrasprostranjenija vrsta kod nas. Za razliku od crne bubašvabe, smeđa bubašvaba voli topliju i vlažniju sredinu. Prebivališta su im skrivena i tamna mesta, daleko od naših očiju. Buba rus najčešće infestira kuhinje, kupatila, restorane, hotele, bolnice, pekare i brodove.

Za bubašvabe je karakteristično da može dugo bez hrane ali ne baš i bez vode.

 

Bubaruse u stanu i kupatilima

 

Buba ruse su uobičajna smetnja u domovima, firmama i bolnicama. Bolesti, trovanje hranom i alergijski problemi mogu se pripisati baš njima.

Bubaruse su veoma prilagodljive, a za preživljavanje su im potrebni minimalni uslovi, pa se tokom evolucije gotovo nisu ni menjale.

Možete naići na bubaruse na tamnim, vlažnim mestima kao što su kanalizacija, podrumi, prostori za odvodnjavanje ili ormari za pomoćne uređaje. U kućama i stanovima se najčesće nalaze u kuhinji i kupatilima, retko kad u drugim prostorijama. Neophodno je odmah rešiti probleme sa bubarusama i bubašvabama, jer se neke vrste mogu razmnožavati i preko hiljadu jediniki za samo godinu dana. U zavisnosti od okruženja u kojim se nalaze i uslovima. U našim domovima imaju idealne uslove za brzo razmnožavanje. Do jedne godine mogu da se promene i do 4-5 generacija bubarusa. Zato je jako važno ne odugovlačiti sa dezinsekcijom.

Znakovi bubarusa uključuju neobične mirise i znakove upada u zalihe hrane.Takodje možete sretati crne tačkice tamo kuda se one kreću, to je njihov izmet. Uobičajeno je da ljudi nisu svesni njihovih aktivnosti, jer su vrste najaktivnije noću i kada su sobe potpuno mračne. Ako ih vidjate i po danu, onda zaista treba nešto da preduzmete! Ne budite neodgovorni i da se pomirite sa tim da delite dom sa ovim insektima.

uginula-bubarusa

 

Vaš najbolji izbor protiv buba rusa

 

Buba ruse mogu preživeti gotovo svaku situaciju. Naše usluge dezinsekcije u Beogradu (a i šire) će vam pružiti učinkovitu eliminaciju i bez brige da će i dalje vrebati. Kada udružite snage s našim iskusnim istrebljivačima iz Beograda, mi ćemo u vaš dom implementirati revolucionarnu tehnologiju mamaca. Ova tehnologija sadrži sredstvo za privlačenje hrane u kombinaciji sa visoko učinkovitim insekticidom. 

Ako pokušavate sami da se rešite neugodnih buba rusa, raznim sprejevima ili kredama ili nečim trećim, odmah znajte da je nemoguće da ih tako uništiti sve. Jer se one kriju i nalaze na mestima do kojih ne možete da doprete. Možete smanjiti njihov broj, ali ne i potpuno tih uništiti što bi trebalo da vam bude cilj jer se lako zamnožavaju i opet im se poveća broj.

Mi se dugogodišnji niz godina borimo sa njima i samo uz pomoć pravih insekticida se mogu 100% rešiti.

Ne morate da pomerati stvari ili da napuštate vas dom, mi postavljamo male mamke veličine manje od zrna graška na mestima gde se bube kreću. Već posle jednog dana će im se broj drastično smanjiti, al najbolje je sačekati do dve nedelje kako se nove buba ruse koje su se tek izlegle mogle hraniti insekticidom i potpuno nestati. Mi garantujemo za naše usluge.

 

Gelovi i paste protiv bubarusa

 

Koristimo gelove i paste protiv bubarusa pored standardnog prskanja prostorija. Prskanje i dalje daje rezultate ali je mnogo veći procenat uspešnosti uništavanja bubarusa sa gelovima i pastama a objasnićemo i zašto.

Prskanje insekticidom po uglovima prostorija deluje ali samo ako bubarusa pređe preko tih površina. Ali šta ćemo sa malim bubarusama koje se i dalje kriju po svojim tamnim skrovištima? Da li ćemo čekati da sazreju i da pređu preko poprskanog mesta kako bi uginula? I šta ćemo sa onima koje su još u ootekama i trebaju da se izlegnu. Svakako vremenom poprskane površine slabije deluju a još slabije će delovati ako Vi te površine prebrišete i tako uklonite tragove prskanja.

Prskanje preporučujemo uglavnom za zajedničke prostorije u zgradama(kao što su hodnici, podrumi) ili velikim prostijama (ako ste firma sa ogrnom kvadraturom).

Gelovi protiv bubarusa su revolucinarni preokrez u dezinsekciji. Aktivna materija u gelovima i pastama deluje sjajno, i već posle par sati od kada bubaruse ih konzumiraju iste te uginu. Taman dovoljan odloženi efekat od sat-dva da se bubarusa vrati u svoje leglo i zarazi sve ostale članove svog legla. Bubaruse su takođe kanibali, i ostale bubaruse će uginulu da pojedu i same se već zaraze i uginu! Zato ne razmišljajte mnogo i dezinsekciju bubarusa prepustite nama i rešićemo Vaš problem sa ovim neprijatnim insektima!

buba-rus

U prilogu možete pogledati intresantan video o buba rusama i koliko su samo otporne. Očekujemo Vaš poziv i da postanete naš još jedan zadovoljan klijenat.


 

top